Zdravje starostnikov - Petelin, Ana (knjige, 2021)
Osrednji namen konference je, da s predstavitvijo najnovejših dognanj povečamo splošno ozaveščenost glede pomena skrbi za zdravje starejših odraslih, ter spodbudimo nadaljnja razmišljanja in sodelovanja strokovnjakov na tem področju. V zborniku prispevkov je v prvi vrsti moč najti predstavitve različnih ukrepov, zasnovanih z namenom izboljšanja zdravja in življenja starejše populacije. Konferenca je tokrat razdeljena na pet vsebinskih sklopov, s čimer želimo spodbuditi povezovanje strokovnjakov sorodnih zanimanj in strokovnih ozadij. V prispevkih so zajete tematike s področja prehrane za zdravje starejših odraslih, pomena gibalne aktivnosti, tehnoloških rešitev, psihologije in sociologije, ter fizioterapije. Vemo, da lahko le z upoštevanjem vseh naštetih vidikov človeka obravnavamo celostno, zato upamo, da bo konferenca spodbudila tudi sodelovanje med različnimi strokami. Namen konference je ponuditi celosten pregled na problematiko zdravja starostnikov, in spodbuditi raziskovalce, strokovnjake in študente k nadaljnjemu razmišljanju, delu, raziskovanju in ukrepanju. Znanstvena in strokovna literatura na temo zdravja starejših odraslih je že precej obsežna, a vendarle je nujno, da v naslednjih letih in desetletjih združimo moči in zasnujemo družbo tako, da zagotovimo zdravo staranje prav vsem.
Keywords: elektronske knjige; fizioterapija; gerontologija; informacijsko-komunikacijska tehnologija; Posvetovanja; povzetki; prehrana; promocija zdravja; socialno učenje; starejši ljudje; Stari ljudje; telesna aktivnost; zborniki; Zdravje; zdravo življenje