Die "poetische Autobiographie" Mehr Meer von Ilma Rakusa - Jesenovec, Barbara (Acta neophilologica, 2012)
Namen prispevka je analizirati knjigo Mehr Meer švicarske avtorice Ilme Rakusa iz perspektive žanrskega poimenovanja. Besedilo vsebuje številne avtobiografske elemente in aluzije, vendar je delo hkrati izrazito literarno oblikovano in se stilsko gledano pravzaprav ne razlikuje od drugh besedil avtorice. Ker je knjiga Mehr Meer napisana na izrazito poetičen način, ki je značilen za avtorico, in ker je oblikovana s pomočjo različnih literarnih strategijh, se zdi, da delo najbolje opisuje izraz literarizirana ali poetična avtobiografija.
Keywords: "Mehr Meer"; Autobiography; avtobiografija; contemporary literature; Literarne študije; Rakusa, Ilma, 1946-; sodobna književnost; spomini; Swiss literature; švicarska književnost