Zakaj je treba spoštovati pravo? - Kelsen, Hans (Revus (Ljubljana), 2018)
Ta prispevek obravnava vprašanje zavezujoče moči pravnega reda. Avtor ob tem opozori, da več različnih teorij (naravnopravna doktrina, teološka doktrina in pozitivnopravna znanost) veljavnost normativnega reda upravičuje na isti način, in sicer s predpostavko temeljne norme. V zaključku avtor nato opiše še enotnost državnih pravnih redov in mednarodnega prava, katerih skupni razlog za veljavnost prepozna v temeljni normi, ki običajno ravnanje držav vzpostavlja kot pravodajno dejstvo. To besedilo je prevod angleškega izvirnika Why should the law be obeyed?, ki je bil objavljen v avtorjevi knjigi What is justice? Justice, law, and politics in the mirror of science (Berkeley: University of California Press, 1957).