Milijonček za prijaznost - Kolerud, Arnfinn (knjige, 2021)
Nekega povsem običajnega dne Frank in mama zadenetana loteriji.Štiriindvajset milijonov!Ko se razve, kdo sta srečna dobitnika, je njunih običajnih dni konec.Mama si želi prijaznih ljudi, zato obljubi najprijaznejšemu v skupnosti nagrado – milijon kron.Med otroki in odraslimi se začne tekma. Tekma v prijaznosti. Tekma za denar.Medtem se mama in Frank umakneta na počitnice na jug, pod slepeče sonce. Mama si zatiska oči, Franku pa se odpre svet s hitro sklenjenimi prijateljstvi in neslutenimispoznanji. Kot da so kratke počitnice namenjene bliskovitemu odraščanju.Humorno napisan roman dodobra razkriva človeške značaje, slabosti in veličine, in odpira mnoga vprašanja.Osrednje je gotovo eno. Je denar res sveta vladar?