On plus/minus 1 eigenvectors of graphs - Stevanović, Dragan (Ars mathematica contemporanea, 2016)
Ko je obravnaval svojo spektralno mejo za neodvisnostno število grafa, je Herbert Wilf leta 1986 zastavil vprašanje, kakšna vrsta grafa dopušča lastni vektor, ki sestoji samo iz ?$± 1$? komponent? Dokažemo, da je Wilfov problem NP-poln, pa tudi, da je množica grafov, ki imajo ?$± 1$? lastni vektor precej bogata, saj je zaprta za številne različne kompozicije grafov.
Keywords: adjacency matrix; eigenvector; lastni vektorji; matrika sosednosti; Wilfov problem; Wilf's problem