Mixed fault diameter of Cartesian graph bundles II - Erveš, Rija (Ars mathematica contemporanea, 2015)
Mešani napačni premer ?$D_{(p, q)}(G)$? je maksimalni premer vseh podgrafov, ki jih dobimo iz grafa ?$G$? z izbrisom ?$p$? vozlišč in ?$q$? povezav. Graf je ?$(p, q)+$?povezan, če ostaja povezan po izbrisu katerihkoli ?$p$? vozlišč in katerihkoli ?$q$? povezav. Naj bo ?$F$? povezan graf s premerom ?$D(F) > 1$?, in naj bo ?$B$? be ?$(p, q)+$?povezan graf. Tedaj lahko dobimo zgornje meje za mešani lažni premer kartezičnega grafovskega svežnja ?$G$? z vlaknom ?$F$? nad baznim grafom ?$B$?. Dokažemo, da če je ?$q > 0$?, potem je ?$D_{(p + 1, q)}(G) \le D(F) + D_{(p, q)}(B)$?, in če je ?$q = 0$? in ?$p > 0$?, potem je ?$D_{(p + 1, 0)}(G) \le D(F) + \max \{D_{(p, 0)}(B), D_{(p - 1, 1)}(B)\}$?.
Keywords: cartesian graph bundle; fault tolerance; interconnection network; kartezični grafovski sveženj; mešani okvarni premer; mixed fault diameter; okvarna toleranca; omrežja