Pesmi - Lužar, Fortunat (Rokopisna zapuščina Karla Štreklja)
Lužar, Fortunat, rojen v Velikih Laščah leta 1870, je kot učitelj služboval mdr. tudi v Izlakah, od koder je poslal Štreklju 2 zbirki ljudskih pesmi iz Izlak, stare pesmarice in 3 zbirke kmečkega fanta Ivana Lovrača. V ŠZ se je ohranilo 19 pesmi (ŠZ IV.a, 90).