A reverse engineering technique for creating virtual robots - Brezovnik, Simon (Strojniški vestnik, 2009)
V članku predlagamo sistem za posodobitev programske opreme robotov, ki zaradi zastarele programske opreme za moderno proizvodnjo niso več zanimivi. Podajamo rešitev ponovne vključitve (še)neodsluženih robotov v proizvodnji proces, pri čemer smo programsko opremo nadgradili iz nivoja ročnega programiranja, na nivo indirektnega virtualnega programiranja in modeliranja robotske celice. Izdelali smo direktni in inverzni kinematični model robota ACMA XR701 v virtualnem prostoru s postopkom povratnega inženiringa.
Keywords: robotika; programiranje; modeliranje; robotska celica