Anthropological approaches in Neolithic studies in Iran - Rafifar, Jalal (Documenta Praehistorica, 2000)
V članku ponovno pretehtamo prehod iz mezolitika v neolitik v zahodnem Iranu vluči najnovejšega antropološkega pristopa k raziskavam neolitika. Podajamo tudi kratek kronološki pregled procesa neolitizacije v najdiščih Zawi-Chemi, Shanidar, Palegawa, Tepe Ganj Kareh, Karim Shahir,Ttepe Asiah, Tepe Abdol Hosien, Tepe Alikosh, Tepe Jarmo, Sarah in Tepe Garan.
Keywords: neolitizacija; Iran; ethnology; etnologija; archaeology; arheologija