Bohoričev postopek prirejanja Melanchthonove skladnje - Ahačič, Kozma (Jezik in slovstvo, 2008)
Breda Pogorelec je kot prva pravilno identificirala Melanchthonovo predlogo za Bohoričevo poglavje o skladnji. Naš prispevek opisuje, kako je Bohorič na podlagi te predloge pisal poglavje o skladnji v svoji slovnici.
Keywords: Bohorič; Bohorič, Adam; grammar; Melanchthon, Philipp; skladnja; Slovene; slovenščina; slovnica; syntax