States and countries in the unifying Europe - Tóth, József (Dela - Oddelek za geografijo Filozofske fakultete v Ljubljani, 2003)
Članek obravnava vprašanja državnih meja znotraj združene Evrope in izpostavlja vprašnje konfliktnih meja ter funkcijo regij v konceptu Evropa regij. Na različnih primerih predstavlja ustreznost meja skozi čas in njihovo funkcionalnost, kar še posebej izstopa v regionalnem okviru.
Keywords: državne meje; Europe; Evropa; meje; obmejna območja; obmejno sodelovanje; regije