Fonološki opis govora kraja Cerkno (OLA 6, SLA 166) - Kenda-Jež, Karmen (Jezikoslovni zapiski, 1999)
Druga predstavitev kraja Cerkno v obliki fonološkega opisa na podlagi obsežnejših dialektoloških raziskav dopolnjuje in razširja vedenje o glasovnem ustroju tega značilnega rovtarskega govora, kakršno je na podlagi gradiva OLA predstavljeno v fonološkem opisu Jakoba Riglerja (1981). Osrednja pozornost je pri tem namenjena posebnim slovenskih glasovnim razvojem, zlasti redukciji.
Keywords: linguistics; lingvistika; Slovene; slovenščina; fonologija; narečja; dialect; Slovene dialects; slovenska narečja; Cerkno