Voščilo - Kosovel, Srečko (Rokopisi Srečka Kosovela)
Transkripcija Kosovelovega rokopisa je nastala v projektu občanske znanosti Od rokopisa do besede.
VoščiloŠe veliko solnca naj se tu razlije,v delu in radosti duše naj presije,naj v zlato bi zarja potopila krila,naše črne dneve z zlatom presvetila.Naj bi v ognju jutra srca vzplamenela,naj bi božja roka jih zvečer objela,da bi se kot zvezde v večnost potopila,zjutraj zopet mirna, tiha prebudila.Solnce naj prisveti na zelena polja,svetlo, jasno solnce, v solncu zlata volja,naj razžubori se v večnosti daljino,delo naj premaga trpko bolečino.