Informatica (Informatica (Ljubljana), 1977)
Revija Informatica je mednarodni časopis za računalništvo in informatiko, izhaja četrtletno in je glasilo, ki interdisciplinarno povezuje raznovrstna področja informatike. Revija izhaja od leta 1977 in jo izdaja Slovensko društvo Informatika.