Kamniški občan (Kamniški občan, 1962)
Kamniški občan je časopis prebivalcev občine Kamnik.  Glasilo je v začetku izhajalo mesečno, potem pa na štirinajst dni. Na začetku se je osredotočalo na delo krajevnih organizacij in občinskega odbora, tekom svojega izhajanja pa se je razširilo na širše kamniško območje in prinašalo bralcem aktualne informacije iz širokega spektra družbenega dogajanja. Leta 2016 ga nadomesti lokalni časopis Kamničanka.
Keywords: Glasila občin; Kamnik; municipality; občina; Slovenia; Slovenija