Die sogenannte slowenische "Homilieskizze" ("Načrt za pridigo") aus der handschriftlichen Periode der slowenischen Sprache - Mikhailov, Nikolai (Slovenski jezik, 1999)
Prispevek je posvečen izdaji in jezikovni analizi t.i. "Slovenskega načrta za pridigo", rokopisa iz začetka 16. stoletja, ki je ohranjen v Nadškofijskem arhivu v Ljubljani.
Keywords: jezikoslovje; linguistics; pridige; rokopisi; Slovene; slovenščina