Ureditev delovnega časa med prožnostjo in varnostjo v kolektivnih pogodbah dejavnosti - Senčur Peček, Darja (Delavci in delodajalci, 2018)
V prispevku je analizirana ureditev opredelitve delovnega časa, njegovega trajanja in razporeditve v 26 kolektivnih pogodbah s področja gospodarske dejavnosti. Ugotoviti je mogoče, da kolektivne pogodbe v večji meri urejajo institute, ki prispevajo k prožnejši organizaciji delovnega časa, manj pa vsebujejo tistih, ki prispevajo k varstvu delavcev in usklajevanju poklicnega in družinskega življenja. V prispevku so izpostavljeni primeri dobre prakse in predlagane vsebine, ki bi jih kazalo dodatno urediti.
Keywords: delovni čas; gospodarska dejavnost; kolektivne pogodbe; pravna ureditev