The old German folksongs philological - Grosch, Nils (Muzikološki zbornik, 2013)
Srednjeveške in zgodnje novoveške ljudske pesmi (Volkslieder), ki sta jih v publikaciji "Deutscher Liederhort" in drugih objavila Erk in Böhme, označujejo postopek izmišljene tradicije. Čeprav naj bi temeljile na znanstveni in jezikoslovni točnosti, so te zbirke vključevale potvarjanje virov in znatno ponarejena in zavajajoča izročila izvirnih pesmi.
Keywords: Böhme, Franz Magnus, 1827-1898; Erk, Ludwig, 1807-1883; nemška ljudska pesem (filološki vidik); Stoltzer, Thomas, 1480-1526; tenorska pesem