Odnos prebivalcev zahodnega dela Šaleške doline do pokrajinskih virov - Špeh, Natalija (Dela - Oddelek za geografijo Filozofske fakultete v Ljubljani, 2002)
V pokrajini, pod površjem katere so leta 1986 načrtovali odkopavanje surovinskega vira - lignita, in načrte dokončno opustili šele januarja 2002, smo ugotavljali odnos prebivalcev do pokrajinskih virov1. Potencialno prizadeti prebivalci so tako v urbanem kot podeželskem delu območja izrazili enotno mnenje proti načrtovanemu posegu.
Keywords: naravni viri; pokrajinska ekologija; prebivalci; razvojna strategija; regionalni razvoj; Slovenia; Slovenija; sonaravni razvoj; Šalek Valley; Šaleška dolina