Barvanje točk grafov - Batagelj, Vladimir (Informatica (Ljubljana), 1985)
Podan je pregled najpomembnejših rezultatov o teoretičnih in algoritmičnih vidikih problema barvanja grafov. Na koncu je podan postopek, ki združuje trenutno najuspešnejša hevristična postopka za barvanje grafov: Szekeres-Wilfov in Brélazov postopek.
Keywords: algorithms; algoritmi; barvanje grafov; coloring procedures; graph coloring; graph theory; lastnosti barvnosti; matematika; mathematics; ocene barvnosti; teorija grafov