Razumna razlaga novih pravil o postopkih prestrukturiranja, ki jih uveljavlja novela ZFPPIPP-H - Plavšak, Nina (Podjetje in delo, 2023)
Avtorica v prispevku razloži nova instituta, ki jih uveljavlja novela ZFPPIPP-H. To sta (1) "grozeča insolventnost in (2) postopek sodnega prestrukturiranja zaradi odprave grozeče insolventnosti. Položaj "grozeče" insolventnosti se v celoti prekriva s položajem dolgoročne plačilne nesposobnosti (kapitalske neustreznosti). Zato je postopek sodnega prestrukturiranja zaradi odprave grozeče insolventnosti dovoljeno voditi, če je dolžnik že dolgoročno plačilno nesposoben (kapitalsko neustrezen), vendar še ni postal trajneje nelikviden.
Keywords: finančno poslovanje; gospodarsko pravo; insolventnost; nelikvidnost; novele zakonov; plačilna nesposobnost; podjetja; pravna ureditev; sodno prestrukturiranje