Edge-transitive maps of low genus - Orbanić, Alen (Ars mathematica contemporanea, 2011)
Graver in Watkins sta za klasifikacjo vseh povezavno tranzitivne zemljevidov na zaprtih ploskvah uporabila 14 tipov. V tem članku preučujemo tipe zemljevidov nizkega rodu na orientabilnih in neorientabilnih ploskvah vključno z evklidsko in hiperbolično ravnino. Obravnavamo tako končne kot neskočne zemljevide z enim koncem. Za končne zemljevide podamo natančne opise, ki omogočajo enumeracijo za dano število povezav. V članku klasificiramo vse povezavno tranzitivne zemljevide nizkega rodu.
Keywords: edge-transitive map; edge-transitive tessellation; grafi simetrijskih tipov; graph theory; map on surface; povezavno tranzitivna tlakovanja; povezavno tranzitivni zemljevidi; symmetry type graph; teorija grafov; zemljevidi na ploskvah