Hethitica - Žepič, Vid (Pravnik, 2023)
Ponatis razprave akademika prof. dr. Viktorja Korošca (1899-1985) z naslovom Hethitica: Prispevek k razvoju hetitskega prava obravnava razvoj in nekatere osrednje problemske sklope pravne ureditve Hetitov, maloazijskega ljudstva, ki je bilo na vrhuncu svoje moči v 14. stoletjem pr. Kr. Spremna beseda, ki jo je napisal prof. dr. Janez Kranjc, oriše Koroščev znanstveni opus, katerega pretežni del so razprave s področja pravne orientalistike. Čeprav je področje hetitologije v zadnjih šestdesetih letih napredovalo, ostajajo številna Koroščeva dognanja aktualna še danes, kar dokazujejo navedki njegovih del v razpravah in temeljnih prikazih hetitske pravne zgodovine.
Keywords: Hetiti; hetitologija; Hittites; hittitology; Knjižne recenzije; legal history; oriental law; orientalska prava; pravna zgodovina; Viktor Korošec