Cobiss+, Biblos in še kaj - Napast, Simona (Šolska knjižnica, 2021)
Čas epidemije zaradi koronavirusa je predstavljal idealen čas za prenos gradiv iz sistema Winknj v Cobiss. Pridobljeno znanje in veščine sem želela prenesti tudi na svoje učence (posledično še starše in učitelje) in jih opolnomočiti v rabi tega virtualnega sistema, predvsem kako brskati po njem oz. iskati želeno gradivo, še pomembneje pa mi je bilo, naučiti jih izposoje in rezervacije različnih učnih gradiv. V sklopu knjižnično informacijskih ur (KIZ) so usvojili osnovne operacije v Cobiss+ kot tudi pregled izposoje v okolju mojCobiss in aplikaciji mCobiss. Znanje so nadgradili še z osnovnimi informacijami o rabi virtualnih knjižnic in knjigarn, dLib in Biblos.
Keywords: epidemija; KIZ; knjižnično-informacijsko znanje; osnovne šole; spletne učilnice; šolske knjižnice; virtualne knjižnice