Čebelarska dediščina Hipolita Novomeškega - Atelšek, Simon (Slovenski čebelar, 2023)
V članku lahko preberemo, kako je bil Hipolit Novomeški pri prevajanju različnih besedil postavljen pred izzive iskanja in oblikovanja primernih strokovnih izrazov za številna strokovna področja. S svojimi prevodi je pomembno vplival tudi na čebelarsko izrazoslovje.
Keywords: Čebelarstvo; Hipolit Novomeški; Jezikoslovje; prevajanje; prvo čebelarsko besedilo v slovenskem jeziku; slovenščina; Svet v slikah(rokopis); terminologija; zgodovina jezikoslovja