Spomini na medčasje - Podjed, Dan (Etnolog. Nova vrsta (Ljubljana), 2023)
Članek se posveti fenomenu medčasja, torej vmesnega oziroma liminalnega časa, v katerem se siceršnja temporalnost preobrazi v nekaj novega, kvalitativno drugačnega. Avtor najprej predstavi, kako so se razumevanju medčasja med pandemijo covida-19 posvetili antropologinje in antropologi, nato pa opiše spominjanje in spreminjanje posameznika, ki je zaradi bolezni obtičal v dolgotrajni izolaciji. Skozi njegovo izkušnjo skuša pojasniti, kakšen človek nastaja v medčasju in kako lahko analiza posameznikove specifične situacije pripomore k razumevanju globalnega in lokalnega dogajanja in dojemanja časa v krizah.
Keywords: anthropological research; Antropološke raziskave; crises; Družbena izključenost; Krize; liminality; liminalnost; meantime; medčasje; Negotovost; pandemics; Pandemije; social exclusion; uncertainty