Jacob Handl - Gallus und das deutsche Lied - Motnik, Marko (De musica disserenda, 2010)
V različnih rokopisnih in tiskanih virih iz 16. in 17. stoletja je pod Gallusovim imenom ohranjenih trinajst nemških pesmi. Prispevek se sooča z vprašanji avtorstva, kompozicijskimi tehnikami in stilom, razširjenostjo, recepcijo in namenom nastanka teh v strokovni literaturi doslej komaj opaženih del.
Keywords: Gallus, Jacobus, 1550-1591; Selneccer, Nicolaus, 1530-1592; Calvisius, Sethus, 1556-1615; nemška pesem; Protestantism; protestantizem