Museum as a place of informal learning - Brajčić, Marija (Revija za elementarno izobraževanje, 2022)
Muzejska pedagogika je muzeološko-pedagoška disciplina, ki se ukvarja s komunikacijo med artefakti in javnostjo ter interpretacijo vsebin kulturne dediščine z namenom zadovoljevanja kognitivnih in izkustvenih interesov ob sprejemanju kulturnih in civilizacijskih dosežkov. Prispevek obravnava teoretično znanje o naravi učenja v kontekstu sodobne delitve na formalno, neformalno in priložnostno učenje. Raziskava vključuje muzej kot prostor neformalnega in priložnostnega učenja ter analizira kazalnike angažiranosti obiskovalcev. Izvedena je bila med študenti Filozofske fakultete v Splitu.
Keywords: engagement indicators; formal learning; formalno; kazalniki angažiranosti; museum; muzej; neformalno in priložnostno učenje; nonformal and informal learning; students; študenti