Slovenci, slovenski jezik in reformacija na Dravskem polju - Oman, Žiga (Slovenski jezik, 2015)
Čeprav smo bili še donedavna prepričani, da je bila reformacija na severovzhodu današnje slovenske Štajerske izključno "nemška", lahko to ovržemo z modernimi metodološkimi pristopi. Pri reformaciji na Dravskem polju je bilo udeleženo tudi slovesnko oziroma slovensko govoreče prebivalstvo vseh družbenih slojev, čeprav je liturgično in upravno tukajšnja občina augsburške veroizpovedi delovala pretežno oziroma izključno v nemškem jeziku. Obenem je tukaj krožila tudi slovenska protestantistika
Keywords: Dravsko polje; history; reformacija; Slovene; slovenščina; zgodovina