Športna vzgoja na Biotehniški fakulteti v Ljubljani s poudarkom na pohodništvu in jahanju - Janko, Gorazd (Šport (Ljubljana), 2019)
Na Biotehniški fakulteti Univerze v Ljubljani imata športna programa Pohodništvo in Jahanje posebno vlogo. Ni naključje, da so programi, ki se izvajajo v naravi, glede na naravo študija med študenti najbolj priljubljeni. Če športna vzgoja ne bi bila obvezna obštudijska dejavnost, športni pedagogi ne bi imeli možnosti navdušiti tako velikega števila študentov za hojo v hribe in jahanje konj. V obeh programih je poudarek na aktivnem spoznavanju in uživanju narave ter njenem ohranjanju. Programa obiskujejo študentje različnih smeri študija, različnih fakultet in se tako družijo na manj formalen način. Med njimi se stkejo pristne vezi, ki se razvijajo v prijateljstva in spoštovanje različnosti.
Keywords: Biotechnical Faculty; Biotehniška fakulteta; friendships; hiking; jahanje; obligatory extra-curricular activity; obvezna obštudijska dejavnost; physical education; pohodništvo; prijateljstvo; respect for diversity; riding; sport; spoštovanje različnosti; students; šport; športna vzgoja; študenti; University of Ljubljana; Univerza v Ljubljani