S kolesom prek meja - Kos, Jože (Urbani izziv, 1999)
Prispevek opisuje namen in vsebino mednarodne Velo-City konference 1999 Gradec -Maribor ter organizacijsko izvedbo tega kolesarskega razvojno načrtovalskega srečanja. Osredotoča se zlasti na resolucijo konference o kolesarskoprometni politiki, na nastajajoče omrežje evropskih kolesarskih povezav in na prometno načrtovalsko delavnico o problematičnem trgu v Mariboru. Opisuje vsebinske sklope strokovnih prispevkov na srečanju in obkonferenčno dogajanje. V zaključku navaja nekaj koristnih naslovov za pridobitev dodatnih informacij zlasti o trajnostnem prometnem načrtovanju.
Keywords: kolesarjenje; kolesarske poti; kolesarski promet; planiranje; prometna politika