O aktualnostnočlenitveni stavi v slovenščini - Žele, Andreja (Jezik in slovstvo, 2018)
Prispevek predstavlja aktualnostnočlenitvene pojave v slovenščini. Prepoznavanje členitve po aktualnosti in pomembnosti sporočanega nam omogoča postavitev jasnih opredelitev in meril za oblikovanje sporočilno nedvoumnih in stilno ustreznih besedil.
Keywords: besedni red; členitev po aktualnosti; informacijska nasičenost; informacijska nenasičenost; slovenščina; sporočilna perspektiva povedi