Analiza šolske ure pouka književnosti po modelu analize govorjenega diskurza - Pirih Svetina, Nataša (Jezik in slovstvo, 1999)
V članku po modelu analize govorjenega diskurza razčlenjujemo govor pri učni uri pouka slovenske književnosti. Zanima nas, kaj taka členitev pove o kakovosti tega pouka in o kakovosti ter deležih govora posameznih udeležencev diskurza. Zanima nas, kako bi se na podlagi tega védenja govorjeno interakcijo pri pouku književnosti dalo spremeniti, po potrebi tudi izboljšati.
Keywords: Slovene; slovenščina; didactic method; didaktika; tekstna lingvistika; analiza diskurza; osnovne šole