Ob odkritju Kristusove podobe na oboku Marijine rotunde v Kopru - Höfler, Janez (Annales. Series historia et sociologia, 1997)
Članek opredeljuje novo odkrito Kristustovo podobo na oboku Marijine rotunde v Kopru. Na podlagi možnih italijnskih primerjav avtor domneva, da gre za slikarja, ki je deloval v okvirih predgiottovskega asiškega sloga druge polovice 13. stol., vendar je pri tem uporabil vzorec, ki je bil bržkone razširjen v krogu Pietra da Riminija. Freska je morala nastati okoli leta 1317, ko je bila rotunda predelana in obokana.
Keywords: cerkveno slikarstvo; freske; Koper; krstilnice; zgodovinski pregledi