Slovenci na Hrvaškem in slovensko narodno vprašanje - Kržišnik-Bukić, Vera (Razprave in gradivo - Inštitut za narodnostna vprašanja (1990), 1998)
Članek obravnava Slovence na Hrvaškem in njihove organizacije. Poudarek je predvsem na Slovencih, ki živijo ob slovensko-hrvaški meji in v Istri. Avtorica analizira tudi trenutno stanje na področju znanstvenega raziskovanja Slovencev na Hrvaškem, skupaj s preteklimi dosežki in še neopravljenimi nalogami.
Keywords: Croatia; Hrvaška; Slovenci; Slovenes; obmejna področja; narodnostno vprašanje