Briefe von Freiherr Sigmund Zois mineralogischen Inhalts aus den Jahren 1778-1793 - Faninger, Ernest (Geologija, 2000)
Članek obravnava neko knjigo barona Žige Zoisa (1747-1819), v kateri so med drugim zapisani tudi prepisi njegovih pisem mineraloške vsebine, ki jih je napisal med leti 1778-1793. Nekaj časa so menili, da je ta knjiga izgubljena, kar pa ni tako. Knjiga je shranjena v Arhivu Republike Slovenije v Ljubljani.
Keywords: mineral; minerali; mineralogija; mineralogy; pisma; Zois, Žiga, 1747-1819