Udje Družbe sv. Mohorja v videmski nadškofiji v letih 1901-14 - Vovko, Andrej (Traditiones (Ljubljana), 2000)
Ljudska knjižna založba Družba sv. Mohorja, ki je pospeševala narodno osveščanje, izobraževanje in kulturni napredek med Slovenci na podlagi krščanskih načel, je bila prisotna tudi med Beneškimi Slovenci in Rezijani v videmski nadškofiji. Avtor na podlagi seznamov mohorjanov v Družbinih koledarjih predstavlja celovit popis vseh njenih udov v videmski nadškofiji v letih 1901-14. Prispevek pomeni nadaljevanje podobnega pregleda mohorjanov do leta 1900, ki je bil objavljen v prejšnji številki Traditiones
Keywords: založbe; založništvo; Družba sv. Mohorja; Hermagoras Society; Videm; nadškofija; kulturna zgodovina; Italija; Italy; zgodovinski prikazi