Ping pong ali namizni tenis - Kondrič, Miran (Šport (Ljubljana), 2017)
Namizni tenis je ena najbolj priljubljenih in razširjenih iger na svetu. V pogovornem jeziku pa za to isto športno panogo večkrat zasledimo izraz "ping pong", ki se nanaša na eno najhitrejših iger z žogo. Žal pa se njegova uporaba velikokrat napačno interpretira. Za vsakdanjo uporabo kakšne velike razlike med ping pongom in namiznim tenisom ni. Se pa zgodba zaplete, ko poskušamo oba termina predstaviti v luči razvoja športne panoge. Medtem ko se večina rekreativnih igralcev ne obremenjuje z ustreznostjo uporabe naziva za športno panogo, pa so nekateri "resni" igralci užaljeni, če namizni tenis enačite s "ping pongom".
Keywords: comparision; history; namizni tenis; ping pong; primerjava; sport; šport; table tennis; zgodovina