Recentni pobočni procesi v Zgornjem Posočju - Komac, Blaž (Geografski obzornik, 2002)
Zgornje Posočje je zaradi pobočnih procesov eden izmed najbolj naravno ogroženih delov Slovenije, kar se zlasti kaže v pogostosti in intenzivnosti podorov, plazov in tokov. V prispevku so predstavljene osnovne značilnosti in posledice skalnih podorov, ki so nastali po potresu 12.4.1998, in drobirskega toka v Logu pod Mangartom novembra 2000, ki se je sprožil zaradi dolgotrajnih in obilnih padavin.
Keywords: geomorfologija; plazovi; Slovenija; zemeljski plazovi; Zgornje Posočje