Zakaj obiskujemo wellness center? - Oberstar, Nina (Šport (Ljubljana), 2010)
Glavni cilj raziskave je bil ugotoviti motive za obiskovanje wellness centra. Vzorec merjencev je zajemal 55 slovensko govorečih obiskovalcev Wellness centra hotela Palace v Portorožu. Z ocenami od 1 do 5 (pri čemer 1 pomeni popolnoma ne velja zame, 5 pa popolnoma velja zame) so anketiranci označili vsakega od 20 motivov, ki so opisovali telesne, čustvene, intelektualne, socialne, zaposlitvene (poklicne) in duhovne vidike zdravja. Najpomembnejši motivi so bili sprostitvene masaže, sprostitvene kopeli, savne, užitek in potreba po telesni aktivnosti in gibanju.
Keywords: raziskave; rekreacija; šport; wellness