La "Malmaritata" e poesia per musica nelle corti italiane del Rinascimento - Bronzini, Giovanni Battista (Traditiones (Ljubljana), 1999)
Avtor pojasnjuje in analizira nekatere značilne primere iz procesa zavestnega zlivanja med umetno in ljudsko poezijo. Ta je našel najbolj ustrezno mesto na italijanskih renesančnih dvorih, kjer se je izrazil v vsej svoji umetniški vrednosti
Keywords: Ethnopoetics; ljudske pesmi; slovstvena folklora; Italija; Italy; 14./16.st.