Resacralization of the sacred - Šter, Katarina (Muzikološki zbornik, 2014)
Kartuzijani so besedila svojih liturgičnih spevov izbirali in korigirali tako, da so bila čim bližja bibličnim besedilom. Primerjava responzorijev iz različnih tradicij (kartuzijanske, benediktinske, cistercijanske, clunyjske in akvitanske) pokaže, da so kartuzijani pri re-sakralizaciji repertoarja na področju besedil vedno spoštovali tudi tradicije melodij.
Keywords: Biblija; cerkvena glasba; kartuzijanski koral; koralne tradicije; responzoriji