Slovenska polivokalna romana s tematiko druge svetovne vojne - Smolej, Tone (Primerjalna književnost, 2015)
Avtor se v članku ukvarja z romanoma Zapisnik Vladimirja Kavčiča in To noč sem jo videl Draga Jančarja. Poleg polivokalnosti obravnava še vire in s pomočjo doslej neznanih dokumentov analizira sočasno recepcijo.
Keywords: Jančar, Drago; Kavčič, Vladimir; književnost in zgodovina; primerjalne študije; slovenska književnost; svetovna vojna 1939-1945; zgodovinski roman