Fundamentalna grupa in koH-prostori - Franc, Aleksandra (Obzornik za matematiko in fiziko, 2009)
V članku pokažemo, da je fundamentalna grupa koH-prostora prosta. Najprej ponovimo potrebne algebraične definicije in predstavimo pojem fundamentalne grupe. V osrednjem razdelku definiramo koH-prostore in dokažemo zgornjo trditev, na koncu pa predstavimo povezavo z nekaterimi nedavnimi rezultati o fundamentalni grupi mnogoterosti.
Keywords: algebraična topologija; fundamentalne grupe; matematika