Marija Makarovič - Žagar, Janja (Etnolog. Nova vrsta (Ljubljana), 2000)
Ob jubileju dr. Marije Makarovič je v prispevku predstavljeno njeno delovanje v okviru Slovenskega etnografskega muzeja. Gre predvsem za predstavitev njenega osnovnega muzejskega dela - zbiranja in dokumentiranja predmetnega, pisnega, slikovnega in ustnega gradiva ter strokovne obdelave le-tega skozi muzejske razstave.
Keywords: Makarovič, Marija, 1930-; biografije; ethnology; etnologija; Slovenski etnografski muzej