Profesionalizacija slovenskega literarnega proizvajalca - Dović, Marijan (Primerjalna književnost, 2006)
Razprava obravnava doslej redko tematiziran literarnosociološki problem profesionalizacije literarnega proizvajanja v slovenski literaturi. Sistematično poda nekaj uvodnih opažanj glede stopnje profesionalnosti literarnega pisanja v slovenskem kulturnem prostoru od razsvetljenstva do današnjih dni.
Keywords: sociologija literature; slovenski pisatelji; profesionalizacija; literarno ustvarjanje