Čuteči otroci, čuteči ljudje - kratek ekskurz v sočutje pri playness pedagogiki - Hosta, Milan (Šport (Ljubljana), 2018)
Aktiven, radoveden, igriv in zdrav je otrok, ki je v stiku s svojimi notranjimi potenciali in usklajen z zunanjim okoljem. Tak otrok je opremljen s sposobnostmi hitrega prilagajanja in ohranjanja dinamičnega ravnovesja v organizmu. V prispevku bomo razkrili nekaj temeljnih postavk, ki jih je vredno jemati v obzir pri vsaki pedagogiki. Brez gibanja - konceptualno in dejansko - namreč ni mogoče pričakovati čutenja. In brez čutenja ni sočutja. Zato se pri playness pedagogiki še posebej poudarja senzo-motorične potenciale otroka, ki so tesno zvezani s čustvenimi in intelektualnimi kapacitetami osebnostnega razvoja.
Keywords: gibanje; igrivost; otroci; sočutje; šport