Smučanje za mlajše otroke - Videmšek, Dušan (Šport (Ljubljana), 2018)
Igra je temeljno sredstvo, s katerim pristopimo k smučarskemu opismenjevanju mlajših otrok. Izvajamo lahko številne igrice na snegu, s pomočjo katerih otroci z veseljem in mimogrede usvajajo osnovne elemente smučanja. Otroke čim manj obremenjujemo z odvečnimi napotki; pustimo prosto pot njihovi ustvarjalnosti. Pomembno je, da otrok sam pokaže zanimanje za smučanje, učenje pa naj bo postopno in prilagojeno njegovi razvojni stopnji.
Keywords: igra; otroci; smučanje; smučarska oprema; učenje; vadba; zimski športi