First records of Aleiodes wesmael, 1838 species in East Marmara region of Turkey (Hymenoptera: Braconidae: Rogadinae) - Aydogdu, M. (Acta entomologica slovenica (Ljubljana), 2006)
Zbiranje je potekalo v pomladanskih, poletnih in jesenskih obdobjih od leta 1992 do 2002 v različnih življenjskih prostorih na različnih nadmorskih višinah v Vzhodni marmarski regiji Turčije. Določili smo 14 vrst iz rodu Aleoides Wesmael, 1838. Štiri vrste so prvič ugotovljene v turški favni. Navedeni so splošna razširjenost in znani gostitelji vrst.
Keywords: entomologija; favna; insekti; Turčija; Turkey