Problematika paleozojskih skladov in rekonstrukcija srednjepermskega sedimentacijskega bazena v zahodni Sloveniji - Mlakar, Ivan (Geologija, 2003)
V prvem delu so nanizani geološki podatki z manjših izdankov kamnin Grödenske formacije v zahodni Sloveniji. Ti so skupaj z že objavljenimi informacijami z večjih izdankov omogočili rekonstrukcijo srednjepermskega sedimentacijskega bazena na kateri je težišče prispevka. Članek opozori še na celotno problematiko zgornjepaleozojskih skladov in se zaključi s pogledi na litološko, stratigrafsko in strukturno kontrolo uranovih in bakrovih rudišč v tem delu Slovenije.
Keywords: baker; grödenske formacije; litografija; paleozoik; perm; rudišča; uran; Western Slovenia; zahodna Slovenija